Echipa Contazen
Echipa Contazen în Legislație

Important pentru comercianți: de la 1 martie trebuie să afișați un anunț pentru clienți

Comercianții sunt obligați din 1 martie să afișeze, lângă casele de marcat, un anunț prin care să-i atenționeze pe clienți că, în cazul în care nu primesc bon fiscal, au dreptul să beneficize de produsul cumpărat fără să-l plătească. Conform Ordinului MFP nr. 159/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 131 din 20 februarie 2015, cei care nu vor îndeplini această obligație riscă amenzi ce pot ajunge la 4.000 de lei.

În cazul restaurantelor, barurilor, discotecilor și cluburilor, anunțul trebuie să figureze pe prima pagină a meniurilor sau poate fi afișat prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienților, aceștia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunțul de atenționare.

Facturează simplu.
Oricând. Oriunde.

Începe acum GRATUIT

Anunțul trebuie să conțină următoarele mesaje:

Dacă nu primiți bon fiscal, aveți obligația să-l solicitați.

În cazul unui refuz, aveți dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia

Numărul de telefon Tel Verde 0800.800.085 și al Ministerului Finanțelor pe care consumatorii îl pot apela gratuit pentru a semnala situațiile în care magazinele nu emit bonuri fiscale.

Atenție! Operatorii economici care nu vor afișa anunțul de atenționare a clienților vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei, se arată în OUG nr. 28/1999.

Model anunț atenționare clienți

anunt-atentionare-clienti-bon-fiscal